Bliip med känslorna utanpå och tankarna inuti

Alla inlägg den 8 april 2010

Av Annica - 8 april 2010 21:20

Tio dagars penecillinkur för Lucifer blev det. Inget annat gjordes åt tassen. Veterinären tittade och klämde på den men konstaterade att det inte kändes som att något var brutet eller så. Och skulle nått litet vara av eller en liten spricka i så gör man ändå inget åt det, det läker av sig själv.


Nu har vi allstå en halte-Lars(?) hemma hos oss. Han sover mest men vad ska en katt göra? Han har ju ont i sin stackars tass som numera ser mer ut som en hartass än en katt-tass, den är överjävligt svullen med andra ord. Så då finns det inte många andra alernativ än att just sova. Kanske ska leta upp en film till honom och placera honom framför tv:n? hihi... Skämt åt sido, det är synd om skutten.

En matte som petar i honom äckliga tabletter, sprutar vatten i munnen på honom och går och väcker honom med jämna mellanrum för att kolla att han mår som han ska och inte har nån feber. Sen lyfter hon honom till mat- och vattenskålen, men han åt faktiskt och drack av vattnet jag mosat med i maten. Det är alltid nått. Nyss ville han gå ut, antagligen med ett toa-besök i sikte men den gubben gick inte. Han får vackert använda sin låda, som jag förövrigt har ställt mitt i hallen, mellan älsklings-sova-klösa-mattan, sovtitpin och mat och vattenskålen. Allt för att underlätta.


Nåväl, vi hoppas att svullanden lägger sig nu när han får penecillin. Nu har vi en koblajemage att se fram emot, sist han åt penecillin så blev han så dålig i magen att även jag, som är van med den mesta i vidrig väg, fick kväljningar. A-fil?

VAK

Av Annica - 8 april 2010 08:29

Jahaja... sitter hemma och väntar på att åka till veterinären nu då. Lucifer kom inhoppandes på tre ben imorse. Höger bak är varm och supersvullen och han ömmar när jag försöker titta på den. Har tvättat så gott det går men hittar ingen egentlig orsak till varför den är så svullen. Han har ett liiitet sår men det troliga är väl att nått är av eller att det är en spricka i tassen. Suck.... Antagligen så har han väl bråkat men vår vän vildkatten. Hörde nån katt som skrek i natt, flög upp ur sängen och ropade på dem. Puma kom in i sakta takt, inte ett dugg stressad, Luci såg jag inte röken av. Lilla hjärtat mitt.


Nåväl. Bara att vänta nu då. Vad glada de blir på jobbet när man VAK:ar... Emils chef är bortrest så han kunde inte ta Luci, då hade de varit tvugna att stänga restaurangen. Kanske inte det första man gör för en katts skull.... Så det blidde jag som vackert får sitta hemma och rulla tummarna tills det är dags. Tur att de hade tid på vanliga klinkiken idag så att jag slapp åka in på en akuttid hos bagis, dyrt, dyrare, dyrast!!!! Det blir nog en saftig räkning hos vet idag ändå om det är som jag misstänker, tur att han är försäkrad iaf.

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Länkar

Kategorier

Gästbok

Arkiv

Sök i bloggen

Beökare


Ovido - Quiz & Flashcards