Bliip med känslorna utanpå och tankarna inuti

Alla inlägg under januari 2012

Av Annica - 27 januari 2012 19:44

Vanlig dag idag, jobba, äta, skita eller hur man nu säger. Köpte med mig fredagsmyset från MAXI tillsammans med ungerfär en miljon människor till, jisses säger jag bara! Galet vad folk ska handla bara för att det är fredag... 


Köpte med mig PIZZA hem till middag, jag är så himla bra på att laga mat, tycker ni inte. Nåväl, Emil blev nöjd iaf. Bästa pizzan? Jag eftersom att ni frågar, just nu är det Parma som gäller -gorgonzola, färska champinjoner, ruccola, vitlök och såklart parmaskinka, toppas med vitlökssås! Yummie! Inga vampyrer här i natt med andra ord!


Efter pizzan stack jag ut en halvtimme och tränade med Lucas, blandade resultat idag men jag är rätt nöjd.


Nu ska jag återgå till fredagsmyset i soffan, trevlig helg allesammans! 



Av Annica - 26 januari 2012 21:16

När jag kom hem från jobbet idag så låg det en påse på matbordet och väntade på mig. Innehållet? Den är snygga Pippitröjan.


 


Jag har så länge önskat mig en Pippitröja men alltid tyckt att de var hutlöst dyra så jag gjorde det enda rätta, bad mamma sticka en till mig. Men hon tyckte det var så jobbigt så hon gick och köpte en istället. Fina snälla Mammi! TACK!

Inte nog med att hon åkte ut och gick en sväng med Lucas idag, hon lämnade presenter också. Det är kanske henne man ska be om hjälp med hunden i fortsättningen! PUSS mamma, älskar dig!

Av Annica - 26 januari 2012 20:51

Fast det får man väl inte säga? Då kommer det gå piss sen.


Idag hade vi ridhusträning med hundarna. Cane Corso- gänget var också med, eller iaf två av dem, vi var inte heller fulltaliga, två fattades hos oss.


Lucas var så duktig idag, han provade ett helt nytt moment, nämligen hinder. Latmaskan försökte ta sig runt hindret först, men när han insåg att det inte blev något varsegod till matskålen då så hoppade han tillslut och fick sin belöning!


"STÅ" går också framåt, idag skippade jag att kasta bollen och ändå stannade han på kommandot. Duktiga killen! Även "UPP" är på framåtgående efter bara tre dagars träning, nu gör han det även från stående position imorgon ska vi prova från ligg. Eftersom att jag är virrig och inte kan hålla reda på saker och ting så kommer jag ju såklart inte ihåg till vilket moment det är till men jag tror att det är till nått med fjärr....


Apporten måste vi fortsätta att nöta, han släpper den när jag vill att han ska komma och sätta sig "FOT" hos mig med den i munnen. 


Fritt följ går bra men någon har slarvat med vändningarna på senaste tiden...


"HIT" måste vi jobba på farten i och samma i "LIGG". Men han är så duktig min skrutt, hans matte måste bli mer noggrann bara.


Imorgon ska vi träna som igår och idag -detaljer och på lördag ska vi länka ingång på plan och fritt följ. Sen blir det detaljträning igen i tre dagar och sen länkning med två moment osv... Vi har fått schema att följa så nu är det hårdträning, Anne vill väl att vi ska visa lite resultat på tävlingsbanorna snart kan jag tänka... ;) vi får väl se hur det blir med den saken säger jag! 

Av Annica - 25 januari 2012 22:52

Jag fick ett mindre trevligt SMS när vi var på Gran Canaria. Allt i texten är totalt snedvridet och fel. Våra grannar passade katterna och var hos oss flera gånger per tag, mer än vad vi bett dem om. Katterna var bortskämda till max när vi kom hem. Att vara ute är otroligt viktigt för dem då de är UTEKATTER. De blir väldigt olyckliga när de tvingas vara inne, bajsar och kissar överallt och den här gången INGET bajs eller kiss inomhus förutom där det ska vara, i lådan. Sen att de får vara ute en hel dag, ja de får de ju även när vi är på jobbet och de valt att gå ut på morgonen. En katt hittar alltid en skyddad plats, vi har en stor veranda som det går att krypa in under. Grannarnas stall och lada är favoritplatser för båda mina katter, varmt och gott och så massor med möss!

Jag har valt att sudda ut avsändaren då jag inte vill hänga ut någon. Jag vet ju att ni vet att jag aldrig skulle plåga mina katter och jag fattar inte att den här människan kan tro det heller. Tråkigt att folk tror så om mig. Jag har valt att se det som att det här dennes problem. 


 


Av Annica - 24 januari 2012 22:07

Hade en sån där dag idag, ni vet MORR! Ursäktade mig för mina kollegor och sa att jag var sur och irriterad och att de inte skulle ta det personligt om jag bet huvudena av dem idag.


Nu är vi nyss hemkomna från tävlingslydnaden och som vanligt är jag oerhört stolt över min hund. Han är rätt kvick i skallen när det gäller. Ja, skryt skryt men så är det. Han gick knappt att nå fram till för ett och ett halvt år sedan och nu... nya moment sitter oftast på bara några gånger, han är ju rätt lat också.


Jag är så himla glad att S övertalade mig att börja träna tävlingslydnad för Anne Dahlin. Hon är så jäkla bra! Hon har verkligen hjälpt mig att hitta Lucas knappar och hon är inte pjoskig och larvig utan alldeles lagom.


 


Av Annica - 23 januari 2012 20:45

Så här började min dag.

 

Med det var värre för grannen, hans lastbil brakade ihop när han skulle vara snäll och ploga (plogbilen dök liksom inte upp, som vanligt!). Tillslut fick han igång den igen, med många grannars hjälp. För min del spelade det ingen större roll att han blockerade vägen, jag hade inte tagit mig ut ändå. 40cm snö lyckades molnen klämma ur sig över oss inatt. Det är mer än vad min lilla Doris klarar av. Nåväl, med lastbilen igång tog sig Emil hem igen för att ÄNTLIGEN få starta sin snöslunga. LYCKA! När det var avklarat så kunde jag äntligen ta mig till jobbet, bara 1,5timme sen. KAOS på jobbet med tre i personalen borta -alla vi tre som skulle ha börjat tidigt idag. Tack vare snälla föräldrar lyckades de två som jobbade klara ut det ändå.


 

Om inte det här är kärlek så säg!


Och sen då, efter jobbet. Hem och ut i skogen en sväng. Snacka om pulshöjande att pulsa! *haha* jag är sååå rolig!

Som sagt femtio (okej fyrtio) centimter snö men oj vad mysigt det var när man väl kom ut i skogen, där var det bara en knappa femton centimeter och KNÄPPTYST! Så häftigt, träden hängde ner över stigarna, tyngda med snö. Efter halva promenaden fick vi knäppa på pannlamporna -prisa gud för pannlampan! 

 




 

När Emil skulle knäppa bild på mig och Lucas ångade det så mycket om hans fingar så bilden blev helt dimmig. Vad har man för sjukdom då? 

Av Annica - 22 januari 2012 14:20

Förmiddagen spenderades i stallet med S och hennes hundar.

 

Min snygging!

Canviva´s Braveheart aka Lucas


 

Lucas hittade en liten pinne som var väldans rolig Ella hängde lätt på!


 

Och Devil fick tokryck av den härliga snön!


 

Hejja Devil!


 

Åh, jag vill också vara med hörni!


 

Tre amigos och en pinne!

Av Annica - 22 januari 2012 13:45

Nyårsafton var kaos! Fast inte -fler-kom-på-festen-än-de-som-var-bjudna- kaos och inte heller vi-drack-och-blev-pruttfulla -kaos heller. Utan mer -skynda-skynda-skynda!


Dagen var väl lugn, hängde väl vid poolen. Det var sen det började. Emil och brorsan skulle bara ut och köpa cigarrer men de lyckades fastna vid nått ölställe. Stackarna. Som de flesta vet så behöver vi tjejer lite mer tid på oss att göra oss i ordning än de flesta killar, undantag finns givetvis.

Så med killarna hängades vid ölglasen satt jag och Anna och myste med barnen. Det är tyvärr en aning svårt att hinna med allt som ska göras då. Nåväl, för att speeda på det hela en aning så slutade det hela med att när klockan är fem i sex så står jag fortfarande och sminkar mig, har inte klätt mig och håret är visserligen borstat men fortfarande dyngsurt då hotellets hårfön sög på att blåsa... Men jag tänker i mitt stilla sinne att VEM är i tid till en nyårsmiddag? Då ringde moster och berättade att dörrarna till resturangen skulle stängas typ NU! 


Med andan i halsen och ett glas cava i handen ramlade vi in i resturangen. Väl där förstår jag hettsen. Servisen står bara och väntar på att servera oss en femrätters middag i racerfart, man hann knappt lägga ner besticken förrens nästa rätt kom in. Thomas fick gå och byta blöja på Jakob mitt i varrätterna och när han kom tillbaka tio minuter senare hade han inte mindre än två rätter som väntade på honom!

Kvart över sex fick vi första rätten, kvart över sju blev vi i princip utslänga från resturangen. Nästa sittning var ju klockan åtta. Hade varit bättre att bara servera tre rätter och låta oss äta i lite lugn och ro. Nåväl, resten av nyår passerade i ganska lugn takt och vid ett sov nog redan. 


 

Förrätten, urgröpt ananas med exotisk räkcocktail.

Bästa rätten, både vad gäller upplägg och smak!


 



 

Morbror Per-Erik och mammi.


 

Emil skulle föreviga all mat och visa sina kollegor, för ett gott skratt då antar jag?


Sparrissoppa, helt okej. Allt (även räkcocktailen) behövdes saltas.

   


 

Lax med kokt potatis, jordärtskokssås och dill. Snyggt upplägg va?!

Torr lax överkokt potatis god sås.



 

Kalvfilé, kokt potatis, grillad tomat, morotsslantar och sky.

Kalven var faktiskt riktigt god och upplägget är ju fantasktikt även här!


 

Barnmenyn var nog godare än vuxenmenyn.


 

Är jag inte snygg så säg?!



     

Men trollungen tar ju priset! (Vid det här laget sov Jakob)


       

TUUUUT!!!!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Länkar

Kategorier

Gästbok

Arkiv

Sök i bloggen

Beökare


Ovido - Quiz & Flashcards